Piata ceasurilor inteligente este abea la inceput, dar, int-o continua dezvoltare. La doar patru luni de la lansarea lui G Watch, compania coreana LG a lansat un nou model de ceas inteligent, cu un design mult mai apropiat de ceea ce inseamna: ceas.
LG Watch R este mult mai bine slefuit, are un design care tinde spre traditional, cu un cadran rotund din otel inoxidabil, curea din piele si afisaz clasic. Cureaua la prima purtare este destul de rigida, dar in timp o sa va acomodati cu ea, totusi, daca nu va obisnuiti puteti sa o schimbati cu orice curea standard de 22mm.
Din punct de vedere hardware, acesta are un procesor Qualcomm Snapdragon 400 de 1.2GHz, 512 mb RAM si 4GB memorie interna si Bluetooth 4.0.  Bateria este cu mult imbunatatita, aceasta avand 410 mAH, oferidn una din cele mai mari autonomii ale unui smartwatch. Din punct de vedere software, ruleaza Android Wear, un sistem de operare creat de catre Google pentru smartwatch-uri. Sistemul este inca la inceput, dar intr-o continua dezvoltare.

Ceasul este rezistent la apa avand certificare IP67, find submerisibl pana la un metru adancime timp de 30 de minute. Se poate folosi fara nici o problema in ploaie sau conditii de vreme nefavorabile.

Ecranul este de tip OLED si are 1,3 inchi, cu o rezolutie de 320 x 320 pixeli. Avand ecranul OLED acesta consuma mult mai putina baterie iar afisarea in lumina se face destul de bine.

Ca marea majoritate a ceasurilor inteligente, si LG R are functii de fitnes integrate, acesta monitorizeaza bataile inimii dar va arata si cati pasi ati facut. Functia de monitorizare cardiaca poate fi accesata si vocal prin comanda “Show me my heart rate”, apoi o sa va arate aproape instant, pe display, ritmul cardiac.

Puteti stoca si reda muzica direct de pe ceas, acesta avand un difuzor integrat. Notificarile de la diverse aplicatii de genul Facebook, Twiter, etc. sunt afisate si sincronizate instant, deasemenea si notificarile pentru mesaje, unde, cu ajutorul comenzilor vocale puteti dicta un mesaj care apoi sa-l trimita.
Va invit sa vizionati un video de prezentare al LG Watch R: