Desi modelul este aparut pe piata de ceva vreme, aceasta reuseste sa impresioneza prin performantele ei si design-ul foarte subtire, construita din materiale de calitate si finesaje placute la atingere, Galaxy Tab 3 este o tableta de 8 inci ideala in toate domeniile de utilizare.

Daca vorbim despre performante, aceasta vine dotata cu un procesor Dual Core la 1,5 GHz si chiar daca suna “slab” aceasta se misca foarte bine inclusiv la jocuri datorita sistemului te operare ceva mai optimizat si a faptului ca memoria RAM este de 1,5GB ceea ce ii permite un mulltitask-ing la alt nivel si pentru care nu sti nevoit sa inchizi mereu aplicatiile ce ruleaza pe fundal (taskmanager).
Display-ul cu o rezolutie WXGA de 1280 x 800 si 189ppi reda o claritate foarte buna cu o luminozitate care face fata chiar si in lumina soarelui. Contrastul este bun, si culorile foarte vii, dar putin cam intense in unele situatii ceea ce pentru unii poate fi deranjant. Tab 3 are si o functie interesanta pentru cei ce doresc sa citeasca de pe tableta fie la drum fie in trafic. Functia reda text-ul, carti, doc. si orice alt document PDF intr-un mod optim de iluminare cu un fundal placut si contraste carea sa nu oboseasca ochiul.

Bateria este de 4450mAh si ajuta la o redare video de pana la 10 ore dar, folosita la utilizarea de zi cu zi aceasta ajunge la o autonomie de pana la doua zile in circumstanta in care ziua era folosita pentru navigare web si office plus ceva muzica in casti iar seara tableta nu scapa de o ora de jucat Asphalt 8.
Pentru jocuri, tableta tinde sa fie ideala datorita memoriei RAM de 1,5GB si procesorului grafic bine optimizat dar si ecranului de inalta calitate si diagonalei de 8 inci.
Spatiu de stocare este de 16GB, memorie buna dar, care poate fi extinsa cu inca 32GB prin intermediul unui MicroSD. Camera este de 5MP iar frontala este de 1,3. Fotografiile sunt bune, dar nu exceleaza la culori odata descarcate in PC.

Tableta este ideala atat la office, multimedia dar si gaming. Designul este clar schimbat si mult mai suntire, cu rame mult mai inguste decat modelele mai vechi deci si mult mai compacta.
Pretul acesteia, ca este foarte mic in aceasta perioada dar, pentru cine are in gand sa faca o investitie intr-o tableta performante bune la un pret bun, trebuie mentionat ca magazinele mari online o au in stoc limitat.